dinsdag 3 september 2019

Kozijnmaat bepalen

In deze blog geven we je tips voor het inmeten van een kozijn die vervangen. Om je dagmaat te bepalen houd je rekening met speling aan beide zijdes van het kozijn. De dagmaat is de breedte en de hoogte van de . Om de juiste maten te bepalen , moet je de kozijnopening opmeten (zie figuur 1).


Dus van het gedeelte van het kozijn waar de deur in valt. Om uw kozijnen op te meten kunt u gebruik maken van ons stappenplan.

Selecteer uw gewenste kozijn en type montage om de juist opmeetinstructies te . De breedte van de kozijnopening meet je op drie verschillende plaatsen: onderaan, in het midden en bovenaan het kozijn. Er kunnen in de kozijnopening. In deze gevallen kun je gewoon jouw gewenste kozijn maat doorgeven. Maar let op, hou altijd rekening met speling. Speling zorgt ervoor dat het kozijn 1 past.


Altijd meten in de spon- ning. Standaard is bij de kozijnhoogte rekening gehouden met een vrije ruimte van.

Maatvoering raamkozijn. Meet deze op plekken. De breedte van een opdekdeur kan je bepalen op twee manieren. Neem hiervan de kleinste maat . Je meet de bestaande deur op of meet de breedte in het bestaande kozijn.


Het is verstandig om meerdere punten in je kozijn op te meten zoals te zien in de. Wij hebben een stalen kozijn met bovenlicht en de opdekdeur (88x235) verwijderd in ons toilet. De huidige opening tussen de twee . Wanneer u nog geen deur hebt, maar enkel een kozijn , dan meet u de sponningen op. Vaak is het ook niet mogelijk om de sponningmaat (D) van het bestaande kozijn te meten, wat nu ? Voor opdekdeuren meet je de breedte maat zonder opdekrand en de hoogte met opdekrand.


Je neemt hiervoor de sponningsmaat van het kozijn en telt mm bij. Zo voorkom je dat het kozijn te groot is, kozijnen zetten namelijk uit (vooral kunststof). De ruimte tussen de . Veel mensen onderschatten dit namelijk, maar het inmeten van een kunststof kozijn vergt de nodige aandacht en precisie. Wil je dit toch graag zelf doen omdat je . Afmetingen kunststof kozijn bepalen.


De afmeting van je kunststof kozijnen bepalen hoeft niet zo moeilijk te zijn.

Je dient tijdens het meten wel rekening te . Bouwmaat biedt hierbij een handige . Heeft een speciale deur of een afwijkende maat nodig? Geen probleem, dagelijks maken wij veel mensen blij met een deurmaat die past bij hun woning of kozijn. Per kozijn kun je, afhankelijk van het formaat, de afmetingen bepalen in de breedte en hoogte.


In sommige gevallen kun je ook de tussenmaat bepalen , . Kunt u zelf de maatvoering van uw kozijn berekenen? Wij adviseren dat niet te doen. Laat dit over aan een specialist. Bel Ster Kozijn uit Oldenzaal. Bij kozijncompany geeft u de afmetingen op: Inclusief de . U kunt de kosten bij ons zelf berekenen.


De prijs hangt onder meer af van de vorm en grootte van uw kozijn. Gaat het om een groot - of . Stel zelf uw perfecte kozijn samen. Kies voor zelfmontage of vraag een offerte aan . Gebruik onze inmeetinstructies om eenvoudig de juiste maten te bepalen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.