dinsdag 13 november 2018

Extensief groendak opbouw

Extensief groendak opbouw

Deze daken onderscheiden zich van elkaar in de dikte van de opbouwlaag , het gewicht van de opbouw en de mate van onderhoud die nodig is voor de planten. EXTENSIEF GROENDAK begroeid dak - sedumdak. INTENSIEF GROENDAK grasdak - daktuin. Sedumdak – opbouw plat dak. Platte daken zijn daken tot circa 10°.


Extensief groendak opbouw

Nu steeds meer mensen overtuigd zijn van de voordelen van een intensief of extensief groendak , zien we dit soort . Door deze keuze van planten en de beperkte . De opbouw en de beplanting verschilt naargelang het een extensief,. De voorbereiding en opbouw van uw extensieve groendak luistert nauw. Het is daarom het overwegen waard om de aanleg van een extensief groendak uit te . Is er een verschil in opbouw tussen extensieve en intensieve groen- daken?


Kan dit enkel op vlakke daken? Bij extensieve groendaken worden de dunne substraatlagen met grassoorten, mos,. Bij hevige regenval kan een extensief groendak tot van het regenwater. Dit zijn een soort . Plaats je hier bovenop een extensief groendak.


Opbouw van een groendak. Daarnaast voorzien wij ook de nodige service na het aanleggen van uw groendak of . Extensief - groendak -optioneel. Intensieve groendaken : Een . Het soort beplanting bepaald het type en de opbouw van het groendak.


Net zoals intensieve groendaken vereisen extensieve groendaken een 1 waterdichte opbouw. Dankzij de volledig afgedichte glascelstructuur is . Een extensief groendak , ook wel vegetatiedak genoem is veel lichter en. Doordat deze daken een andere opbouw hebben dan extensieve groendaken , zijn er meer beplantingsmogelijkheden. Onder extensief groendak worden sedum-, mos-, gras- en kruidendaken verstaan. Deze is niet alleen lager dan de opbouw maar zorgt ook voor een hele vlotte drainage van het regenwater.


Alle daken, geplaatst. Met een extensief groendak ga je ook exotisch en wél zonder zorgen, want het bestaat enkel uit lage begroeiing. Omdat de hoogte en het gewicht van de systeemopbouw beperkt blijven, zijn extensieve groendaken geschikt voor toepassing op veel types . Daktuin: groendak met een uitgewerkte intensieve vegetatie. Begroend dak: groendak bedekt met een extensieve vegetatie. De opbouwhoogte en daardoor de belasting op de dakconstructie . Bij een semi-intensief groendak kan je dankzij de relatief dikke substraatlaag een.


Ontwerp en opbouw van het groendak. Piekdebiet ÷ naakt dak. De opbouw van een intensieve groendak is ongeveer hetzelfde als dat van een extensief groendak. Groendak met beperkte opbouwhoogte mogelijk. Maar, bij de extensieve daken wordt de begroeiing niet . Dus een intensief groendak heeft een andere opbouw en draagstructuur van het dak nodig dan een extensief groendak.


Extensief groendak opbouw

Moestuin groendak vegetatie. Vegetatie: afhankelijk van de dikte van het substraat kunnen er verschillende groenten en fruit geteeld worden .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.