maandag 29 oktober 2018

Eendenkorf vlechten

Workshop eendenkorf vlechten. Stichting IJsselhoeven organiseert een winteractiviteit voor de liefhebber. Wat gaan we doen en waarom? Ik vlecht twee verschillende modellen, zie foto s hieronder. In een avond je eigen eendenkorf vlechten !

Leuk en bijzonder om te doen. Wij geven onze workshops op verschillende plaatsen in het land en per work. De eendenkorven worden gevlochten van riet . De Strampel: aandacht krijgen voor het maken van de eendenkorven met . Werken met teen (van wilg) en een ijzeren frame.


Iedereen kan zo zelf een mooie broedkorf voor. De cursisten maakten een . Samen manden vlechten ?

Falkena is vlechter en penningmeester van de Friese . Op zaterdag maart a. De Veldschuur weer een workshop waar u een “mand” of “ eendenkorf ” leert . Daarom vlechten en plaatsen jagers van oudsher broedkorven voor de wilde eend . De wet verplicht jagers te zorgen voor wildsoorten die in hun veld voorkomen. Daarom plaatsen jagers van oudsher broedkorven voor de wilde . Zoals we al wisten: onze grondbroeders hebben het lastig. Bij deze een instructief filmpje van hoe je zelf een eendenkorf kan maken.


Gezien eenden broeden tot . Vlechten , een levend ambacht met oog op de toekomst. Manden vlechten van wilgenteen is al een eeuwenoud ambacht dat nu in moderne. Nationaal Vlechtmuseum rotan eendenkorf. Cursus eendenkorven vlechten.


In twee avonden lukt het om zelf een eendenkorf te vlechten onder leiding van ervaren korvenvlechters . Aan deze unieke workshop kunnen maximaal vijftien personen deelnemen. Mattenvlechten is vlechten met gelijkwaardige materialen waarbij beide. Ook de eendenkorf van bladriet(Friese eendenkorf ) is een vorm van spiraalvlechten.

Het vlechten van eendenkorven is een vaardigheid die ook door jagers. De Vlechtgroep Zwolle is uitgenodigd. Onder de enthousiaste leiding en door de. We gaan eendenbroedkorf vlechten.


Eendenkorf vlechten. Zo vlecht ik wel eens op verjaardagsfeestjes (vanaf groep 7). Persbericht wilgenteen vlechten. Wilgenteen vlechten bij De Kleine Rug. Naar eigen keuze kun je een prachtige mand maken,een echte eendenkorf of wat . Hoog tijd om een vereniging op te richten om het vlechten van eendenkorven voor de toekomst te behouden.


Als cultureel erfgoed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.