vrijdag 24 augustus 2018

Stoma verzorgen protocol vilans

Protocollen Voorbehouden, Risicovolle en Overige handelingen. Heelkundige en overige handelingen stoma 155. Tijdens de verzorging kan steeds opnieuw ontlasting of urine uit de stoma of wondvocht uit de fistel . Heparine doorspuiten in (en verzorgen van) perifeer infuus ( flushen).


Het stomazorg protocol.

Wanneer u een stoma krijgt, zal de ( stoma ) verpleegkundige in het ziekenhuis u begeleiden bij het aanleren van de dagelijkse verzorging. Draag bij het verzorgen van de stoma handschoenen en een schort. XVI Protocol high output stoma bij darmstoma 1XVII Complicaties en.


Colostoma verzorgen. In het stomazorg protocol vindt u informatie over het verzorgen van uw stoma. Waardoor u een goede stomaverzorging zo onder de knie heeft . De stomaverzorging moet zo eenvoudig mogelijk zijn.

Stoma zakje verwisselen? Om u vertrouwd te maken met het verzorgen van uw stoma en het verwisselen van uw stoma materiaal hebben we instructiefilmpje . Urinestoma (UP) – katheteriseren van urinereservoir, spoelen, X. Toedienen medicijnen via colostoma (AP) Toucheren stoma. Ook kun je bijvoorbeeld oefenen met het toedienen van medicatie, stomazorg en het . Veilig omgaan met cytostatica 26.


Bij het verzorgen van een stoma vormen de uitscheidingsproducten tot dagen na toediening een risico. Spoelen slijmfistel of afvoerend deel dubbelloops stoma VH x. Verzorgen PICC (peripherally inserted central catheters). De inhoud is gebaseerd op de werkwijzen van de Vilans protocollen. De darm wordt vervolgens via een stoma in de buik naar buiten geleid en . Zorg voor een reservesonde om de stoma open te houden als de sonde eruit valt. KICK- protocollen van Vilans.


Wil je jouw bekwaamheid m. Gaat het om een tijdelijke of een blijvende stoma ? Inleiding protocollen en informatie overledenenzorg, laatste zorg , postmortale zorg.

Een protocol , uitgedraaid van Vilans. Een medicijn aftekenlijst van een eigen. Hoe lever je de juiste zorg aan patiĆ«nten met een stoma ? De vernieuwde richtlijn bevat een protocol en twee aanbevelingen over de . Airlife adult tracheotomy mask) gebruiken dat over het stoma wordt geplaatst.


Vilans is de landelijke kennisorganisatie voor langdurige zorg. De protocollen en observatielijsten van Vilans liggen bij de oefenstations. Je kan je laten aftoetsen met de.


De deelnemer kan een stoma verzorgen en volgt daarbij de juiste werkwijzen beschreven in het Vilans protocol zowel voor, tijdens als na de handeling. Hitech job vacancy Eye . Vervang het filter dagelijks.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.