woensdag 13 september 2017

Marmeren plaat chocolade

De chocolade is getempereerd en is klaar voor verwerking! Marmeren plaat van Judge. Handig plateau voor het uitrollen van deeg, marsepein, fondant en uitermate geschikt voor het tempereren van chocolade.


Omdat de marmeren plaat de warmte snel afvoert blijft het deeg langer koel. Hetzelfde geldt voor het tempereren van chocolade waarbij je met .

Gooi wederom een gedeelte chocolade op de marmeren plaat en koel deze iets door deze te verplaatsen over het marmer. Doe deze terug bij de . Er zijn meerdere manieren om chocolade te tempereren. Hier laat ik jullie één van de methodes zien: tableren op een marmeren plaat.


Het marmeren plateau is erg handig, voornamelijk in de keuken. Tot de marmeren plaat leeg is, en ik er weer een nieuwe soeplepel chocolade op kan scheppen. In de winter moet ik een beetje opletten dat de .

De klassieke manier om chocolade te tempereren is hem bewerken op een marmeren werkblad. Deze video toon u hoe het werkt en waar u op moet letten. LIJNS marmer patisserie werkblad deegplank marmeren plaat plank tegel 1. LIJNS levert een grote diversiteit in marmeren producten, in vele (standaard). Smelt de chocolade bij een temperatuur van tot °C au bain-marie of in een smeltpan. Breng de chocolade op de marmeren plaat al heen en weer bewegend met het platenmes op de juiste temperatuur en giet vervolgens de overige . Voor tableren heb je een marmeren plaat nodig.


Dan kun je de ent-methode volgen. Ik leg ze beiden uit in onderstaand . Als je geen marmeren plaat hebt, kun je chocolade ook tempereren in de pan. Dit gaat als volgt: smelt twee derde van de chocolade au bain-marie.


Het werkoppervlak van het marmeren blad blijft koel. Bij die laatste methode houd je de gesmolten chocolade op een koude, marmeren plaat in beweging. Daardoor koelt de chocolade af. Chocolade Steelpan Kom Koude marmeren of stenen plaat.


Spatel of paletmes.

Zodra alle chocolade gesmolten is, giet . Het afkoelen gebeurt door de chocolademassa op een marmeren plaat uit te storten en met een voortdurende . Laat kort opstijven. Schraap met een metalen deegschraper krullen van de chocolade. Wacht niet te lang, de chocolade.


Om goed te kunnen tableren is het handig om een marmeren plaat te hebben waardoor de chocolade snel terug kan koelen. Op marktplaats heb . Roeren en trekken van gekookte suiker op een marmeren plaat totdat deze wit is. Tableren of tempereren is een kooktechniek waarbij gesmolten chocolade. Wanneer je een grotere vorm of de chocolade op een bakplaat stort, worden de chocoladebrokken iets dunner. Bakpapier Pan Evt marmeren plaat en paletmes . De werkplaat marmer is een Griekse marmeren plaat die gebruikt kan.


Iets laten afkoelen. Om bijvoorbeeld chocolade op te temperen of deeg uit te rollen Toegevoegd na minuten: Ik bedoel een marmeren plaat Goeievraag is het .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.