donderdag 19 januari 2017

Lamp aansluiten bruin blauw

Een hang lamp of verlichting aanbrengen, ophangen en aansluiten. Fasedraad , L, bruin. Voor een lamp is dit meestal een zwarte schakeldraad en een blauwe nuldraa soms zit er ook een aardecontact aan de lamp , dan heeft u ook de . De zwarte draad vanuit het plafond moet je aansluiten op de bruine draad in de lamp , want zo komt inderdaad de spanning op het contact dat . Lamp aansluiten : Sluit de draden van de lamp aan op de juiste punten van de.

Dus je moet gewoon zwart op zwart in de lamp aansluiten (of soms bruin ) en blauw op blauw. Zoals Ingmar zegt dus. Weet je niet welke kleuren stroomdraad je waarop moet aansluiten ? Ook een voorstel de zwarte in de lamp aansluiten op de blauwe. Ik heb nog nooit een kabel doorgetrokken, ben ook geen electrische wizzkid.


En is het aansluiten van verlichting een mysterie voor je? Verbind de zwarte of bruine. Is er geen zwart draadje maar een bruin draadje dan meten we tussen de bruine en de blauwe draad).

Stap 4: Het ophangen van de lamp. Een lamp aansluiten of verlichting aansluiten vereist de nodige kennis. In je huis is de plusdraad bruin gekleurd en de - draad blauw.


In oudere huizen loopt de blauwe draad vaak direct vanuit de meterkast naar de lamp - en dus niet via de schakelaar. De bruine Live draad loopt vanuit de . Bij het aansluiten van een wisselschakelaar krijg je te maken met drie draden: blauw , bruin en. Deze draden zitten op de lamp : één bruine , één (donker) blauwe en één met groen en geel.


Elektrototaalmarkt. Ik heb alle combinaties al geprobeer maar het lukt . De blauwe en de bruine draden zitten in een oranje doosje. Hoe bevestig ik op een. Op welke manier kan ik fe lamp dan wel aansluiten ? Je hebt trouwens altijd een even aantal lasklemmen nodig, omdat je een verdeling gaat maken tussen de bruine en blauwe draden.


Laat de nuldraad via de schakelaar naar de lamp lopen. Onderbreek de zwarte draad. Om meteen aan de kleur draad. Ik wil daarop een lamp en stopcontact aansluiten.

De sensor moet 220v krijgen ( blauw en bruin ) en heeft een schakeldraad die naar de lamp gaat (rood) samen met de blauwe draad. De draad naar de spot is. Lamp : schroef bij elke lamp aan één pool de blauwe draa aan de andere.


Eén van deze regels is dat u stopcontacten en dergelijke alleen in zone mag aansluiten. Vangt de stop in de. Zwart = de schakel of lampendraad van de schakelaar naar de lamp.


Altijd de stroomvoerende draad aansluiten op het middencontact en de . Als ik echter een lamp aansluit over de draden waar stroom op staat krijg ik. De lamp aansluiten tussen de zwarte draad (de schakeldraad) en bruin (de nul).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.