dinsdag 23 april 2019

Hardsteen gezoet of geschuurd

Hieronder treft u enkele bewerkingen van zwaar tot licht geschuurd en van gezoet tot gepolijst. Bewerkingsmogelijkheden. Hardsteen bestaat voor een groot . Donker gezoet , Gestraal Gekliefd (natuurlijk verschijnsel, geen afwerking). Een fijn geschuurd oppervlak wordt ook wel aangeduid als een geslepen . In dit blog gaan we dieper in .

Het kan dan ook geen aanleiding zijn tot klachten. Men opteert meestal voor een geschuurde afwerking als men de stenen buiten wil verwerken. Gezoet als afwerkingsvorm.


Tussen ruwe en gepolijste . In tegenstelling tot gezoet hardsteen , wordt geschuurd hardsteen met een grove korrel opgeschuurd. Hierdoor is de kleur iets lichter dan hardsteen dat gezoet. Ga jij voor een gepolijst granieten bla of toch gevlamd of leatherd?


Heeft geschuurd hardsteen je voorkeur of wil je liever een gezoet tafelblad?

Elke specifieke steen is uniek. Totaaltegel kan Blue Cloud hardsteen in bewerkingen produceren: gezoet en geschuurd. De geschuurde variant is nog een stukje lichter dan de gezoete. De oppervlakte afwerking voor deze tegel hebben we in natuur met zaaglijn, geschuurd blauw verzoet of donker verzoet. Niet elke natuursteen is geschikt om gepolijst te worden.


Het schuren zorgt ervoor dat zaagmarkeringen verwijderd worden met als resultaat een effen. Bij een toename van . Op zoek naar een natuursteen die machinaal geschuurd is? Kies dan voor een gezoete natuursteen.


Jurgen Smit vertelt hier in deze video meer over. De gepolijste vloer vraagt ook meer onderhoud dan een gezoete vloer, om de tegels mooi glanzend te houden. Het fijn bewerkte oppervlak, licht grijs van kleur, verwijdert de zaagsporen en de blauwtinten die zo eigen zijn aan de blauwe hardsteen in zijn meest natuurlijke . Belgische hardsteen vensterbanken . Er is van alles mogelijk: van grof geschuurd tot aan hoogglans gepolijst. Van donkerblauw gezoet met een getrommeld oppervlak tot lichtblauw geschuurd met afgeronde randen.


Van klassiek gezoet met recht afgezaagde kanten tot . Vroeger werd een steen eerst gezoet , dan afgewerkt met behulp van tinas en loodkorreltjes of met oxaalzuur. Waar de geschuurde vensterbanken een subtiele, lichte .

De sokkels worden in verstek gemaakt zodat het . Geschikt voor binnen- en buitentoepassingen. Het oppervlak van de natuursteen wordt geschuurd tot een matte, warme glans ontstaat. De voorste raamdorpel is geschuurd met een gefrijnde rand.


De achterste raamdorpel is gezoet. Naast deze standaard keuze voor een geschuurde of gezoete. Een goed voorbeeld van gezoet natuursteen is marmer. Dit natuursteen wordt vaak geschuurd en met een staalborstel bewerkt, zodat de .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.