donderdag 21 maart 2019

Hoofdzekering verzwaren

Het verzwaren of verlichten van de capaciteit van uw aansluiting regelt u via Mijn Enexis Aansluitingen. Wilt u krachtstroom? Vraag dan een verzwaring aan . Verzwaren aansluiting. Het aanvragen van een verzwaring van uw aansluiting doet u vast niet vaak.


Daarom leggen wij u graag uit hoe dat in zijn werk gaat. Moet de capaciteit van uw elektriciteitsvoorziening worden vergroot? Er zijn verschillende manieren om de hoofdzekering te verzwaren. Vanwege de aanschaf van een inductiekookplaat en tegelijk een nieuwe meterkast heb ik bij Liander een verzwaring van mijn hoofdzekering.


Dit is overigens kostenloos. Meestal moet de elektra-aansluiting dan verzwaard worden. Soms wordt alleen de hoofdzekering in de meterkast vervangen door een zwaarder exemplaar, in een enkel geval moet de kabel van het openbare . Een verzwaring van de hoofdzekering betekent dat u de 1-fase aansluiting in uw meterkast vervangt voor een 3-fase aansluiting. Met een 3-fase aansluiting . Als je verzwaring van jouw hoofdzekering aanvraagt dan doe je dit direct bij jouw netbeheerder. Wat kost het verzwaren van de netaansluiting?


Hoofdzekering verzwaren

Daarna vervangt jouw netbeheerder de hoofdzekering. Vervolgens installeren we jouw laadpunt. Het verschilt per netbeheerder hoe lang verzwaren duurt.


Het is overigens geen verzwaring maar uitbreiding van uw installatie, de enige verzwaring kan zijn dat men Amp hoofdzekeringen plaatst. Hoofdzekering verzwaren zonder kabel een te . Dat zou betekenen dat een hoofdzekering met 1x35A het wel aankan als alle pitten op vol vermogen draaien. Maar er blijft dan vrij weinig over (4watt) voor. We mogen hier vanuit gaan dat de hoofdzekering op onze meterkast zal. De hoofdzekering van uw stroomaansluiting heeft een bepaalde grootte.


Hoofdzekering verzwaren

Die 910eu is voor een verzwaring van 3x25A naar 3x35A. De meeste meterkasten in Nederland beschikken over een hoofdzekering van 25A. Kan ik mijn hoofdzekering verzwaren ? U kunt natuurlijk altijd de hoofdzekering laten verzwaren. Stel u heeft een aansluiting van 1x25A. Dan kunt u meestal . Dit kan alleen de hoofdzekering in de meterkast zijn, maar in sommige gevallen moet de kabel van het openbare elektriciteitsnet naar jouw . We noemen dit ook wel het verzwaren van je aansluiting.


Ik veronderstel dat die 3x25A zekering er is voor het kookvuur. Dit moet 2x20A zijn want de hoofdzekering is maar 20A. Vandaar dat de hoofdzekering afvalt. Heb jij een soortgelijke klus?


Alle aanvragen kunt u . Mocht u er niet voor kiezen de hoofdzekering te verzwaren dan bestaat bij kortsluiting het risico dat de gehele elektrische installatie uitschakelt. Bijzondere situatie .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.