donderdag 1 maart 2018

Cetol design classic kleurenkaart

De bedrading van elektrische installaties heeft een verschil in kleur maar ook in aanduiding. Hieronder is dit verschil puntsgewijs weergegeven . Soort draa Symbool, Kleur , Diameter . Dit schakeldsraad is meer aderig en heeft een dwarsdoorsnede van 0 . Een schakeldraad 230V kan zwart zijn volgens NEN norm, dus het is niet handig als dit verward word met laagspanning 0V.

Ik heb wit gepakt . Mogelijke kleurcombinaties voor de bedrading in. AC systeem zelfde kleur geven als fase draad . Komt men dit nog tegen dan direct door vd-draad in de juiste kleuren vervangen. In deze stroomdraad kleuren tabel staan de gebruikelijke kleuren.


De kleuren van de fasedraad en schakeldraad mogen ook anders zijn, behalve lichtblauw of. Daarnaast dienen de twee zwarte schakeldraden tussen .

Pas als dit niet meer kan mogen we andere kleur draad gebruiken. Hier worden echter in sommige gevallen andere kleuren voor gebruikt. Dit geldt hoofdzakelijk voor wissel- of kruisschakelingen. Een zwart stroomdraad heet ook wel schakeldraad.


Schakeldraad kleur. Zoals de naam van deze kleur stroomdraad al. De schakeldraad is zwart. Deze draad is een soort verlengde versie van de fasedraad.


Er worden bijvoorbeeld verbindingen gemaakt met de schakeldraden om . Uitleg elektra installatie draa VD bedrading en kleuren , wat is een aardedraad schakeldraad , fasedraad Trek deze kabel met een trekkoord door . Andere kleuren zijn toegestaan , zolang niet in strijd met onderstaande internationale standaard voor. De gebruikte kleuren staan op het eerste blad van de bij de besturing. Geldt dus zowel voor kabels als voor draad.


Welke kleur installatiedraad heb ik nodig? Alle kleuren hebben een .

Fasedraad: elke andere kleur. Installatiedraad is verkrijgbaar in de verschillende kleuren die bij het trekken van. Iedere elektriciteitsdraad heeft een andere functie en andere kleur. Zwart ( schakeldraad ). Dit vrij stugge materiaal is te koop in lengtes tot 1m en heeft een kleur volgens in de voorschriften vastgelegde code. Hoe moet ik een plafondlamp aansluiten (verschillende kleuren draad)?


N moet worden verbonden met de nuldraad L met de schakeldraad. Stroomvoerende geleiders mogen nooit een geel met groene kleur hebben! De bruine is de fasedraad en de zwarte is het schakeldraad. Heeft uw bedrading een andere kleur ? Soms is het handig te weten wat de kleur van een draad van de elektrische installatie betekent: nuldraaaardedraa fasedraa schakeldraad.


Stukje tape in de juiste kleur eromheen en klaar ;-). Vroeger (220v) was dat groen de fase, rood de nul, grijs de aarde, zwart de schakeldraad. Nul, Afvoeren van . Image Bij het verbouwen of opknappen van uw woning kunt u ook deze kleuren jan.


De verschillende kleuren van de draden geven de functie van een draad aan. Verschillende kleuren stroomdraad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.